Sberbanka poštedila osoblje, srezala menadžerske plate

Prve na udaru zbog pada prihoda Sberbanke usljed korona krize su menadžerske plate, dok plate “običnih” radnika nijesu smanjivane niti je bilo otpuštanja, rekao je u ponedjeljak predsjednik uprave Sberbanke Herman Gref u intervjuu za agenciju TASS.

“Zbog oštrog pada prihoda bili smo pred teškom odlukom o smanjenju broja zaposlenih. Najprije smo predvidjeli smanjenje troškova za 40 milijardi, a zatim smo shvatili da to nije dovoljno i povećali smo uštede na oko 82 milijarde rubalja”, rekao je Gref, prenosi Indikator.ba.

Dodao je kako su uštede prije svih zahvatile plate uprave i menadžera. – Nijesmo smanjili plate ”običnih” radnika, nego sve ide na teret menadžmenta, rekao je Gref.

Gref je takođe napomenuo da Sberbanka nije smanjila broj zaposlenih, niti je angažovala nove.

“Nijesmo smanjili osoblje. Istina, zatvorili smo godišnji plan zapošljavanja. Ako su ljudi otišli, to je bio prirodan odliv. Nije bilo novih zaposlenih, samo u slučaju krajnje potrebe i samo uz moje dopuštenje. Ali, ponavljam, nismo otpustili nijednu osobu”, kazao je Gref.

Sberbanka je zbog zaraze zaposlenika korona virusnom infekcijom bila prisiljena da privremeno zatvoriti više od 200 poslovnica u Ruskoj Federaciji.

Check Also

Prvi ekonomski dijalog između Amerike i Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić poručio je danas na otvaranju Prvog ekonomskog dijaloga između Crne Gore i Sjedinjenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *