Lufthanza nudi putnicima brze testove na Covid-19 za 139 eura

Njemačka avio-kompanija “Lufthanza” na aerodromu u Frankfurtu putnicima nudi test na korona virus za koji rezultate dobiju u roku od nekoliko sati, kako bi izbjegli karantin.

Avio-prevoznik je udružio snage sa njemačkom kompanijom “Centogene”, koja je u ponedjeljak otvorila prolazni ispitni centar na aerodromu, za koji je rekla da će predstavljati “nacrt otvaranja međunarodnih granica”, piše “Fajnenšel tajms” (FT).

“Ova procedura bi putnicima trebalo da pruži priliku da se testiraju na letovima u inostranstvu ili boravku u Njemačkoj, kako bi se izbjegli karantin”, kazao je Bjern Beker, direktor “Lufthanze”.

Dodao je da će za putnike iz Njemačke u zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata test pred let biti dovoljan, dok će kineske vlasti možda zahtijevati dodatni poslije slijetanja.

“Lufthanza” je najavila da će razmotriti ponudu slične usluge i u Minhenu.

Putnici “Lufthanze” koji žele da koriste uslugu “Centogene” na aerodromu u Frankfurtu moraće platiti do 139 eura za brzi test i dodatnih devet eura kako bi povezali provereni rezultat sa podacima svojih pasoša.

Sporiji test, koji daje rezultat za šest do osam sati, dostupan je za 59 eura, navodi FT.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *