Indija zabranila TikTok, WeChat i preko 50 drugih kineskih aplikacija

Vlada Indije je zabranila 59 aplikacija koje potiču iz Kine, uključujući i TikTok aplikaciju za objavu kratkih klipova i popularni WeChat za razmjenu poruka. Prema navodima indijskih vlasti, ove aplikacije predstavljaju opasnost za tu zemlju.

Trenutno vladaju tenzije u diplomatskim odnosima između Indije i Kine. Kako Indija nema resurse da se Kini suprotstavi vojno i ekonomski, ova država je odlučila da na konflikte odgovori digitalno. Prema navodima New York Times-a, kineske kompanije iz sektora telekomunikacija i društvenih mreža već dugo ciljaju tržište Indije, koje ima veliki potencijal. Indija predstavlja ogromno tržište za kompanije iz mobilnog sektora, piše Benchmark.rs.

Indijski ministar informacionih tehnologija ističe da su zabilježene primjedbe iz različitih izvora o aplikacijama koje su sada zabranjene, a koje navodno kradu i prenose podatke korisnika na neovlašćen način, što je zahtijevalo uvođenje vanrednih mjera.

TikTok ima oko 120 miliona korisnika u Indiji, a sugeriše se da ovo čini čak trećinu ukupne korisničke baze aplikacije.

Check Also

Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *