Zakerberg izgubio sedam milijardi dolara zbog bojkota, akcije Fejsbuka pale 8,3 odsto

Dodajte komentar
Zuckerberg na saslušanju u Americi

Mark Zakerberg je postao siromašniji za 7,2 milijarde dolara nakon što je određeni broj kompanija povukao svoje oglase sa Fejsbuka, saznaje Bloomberg.

Akcije Fejsbuka pale su za 8,3 odsto u petak, što je najveći pad u posljednja tri mjeseca, nakon što se Unilever, jedan od najvećih svjetskih oglašivača, pridružio drugim brendovima u bojkotu Fejsbuka.

Pad cijene akcija eliminisao je 56 milijardi dolara tržišne vrijednosti Fejsbuka i spustio neto vrijednost Zakerberga na 82,3 milijarde dolara, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Zakerberg je u petak odgovorio na sve veće kritike rekavši da će Fejsbuk proširiti definiciju zabranjenog govora mržnje i da neće biti dozvoljeni oglasi koji drugu demografsku kategoriju označavaju kao opasnu.

Osnivač Fejsbuka je naglasio da pretnje nasiljem ili suzbijanje glasača nije dozvoljeno na platformi bez obzira ko je u pitanju, dodajući da “ne postoje izuzeci za političare u bilo kojoj od promjena koje najavljujem.”

Nove mjere koje je Zakerberg najavio uključuju i partnerstva sa lokalnim izbornim vlastima kako bi se utvrdila tačnost informacija na platformi.

Fejsbuk će takođe preduzeti dodatne korake kako bi ograničio govor mržnje u oglašavanju na njihovim platformama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *