Zuckerberg na saslušanju u Americi

Zakerberg izgubio sedam milijardi dolara zbog bojkota, akcije Fejsbuka pale 8,3 odsto

Mark Zakerberg je postao siromašniji za 7,2 milijarde dolara nakon što je određeni broj kompanija povukao svoje oglase sa Fejsbuka, saznaje Bloomberg.

Akcije Fejsbuka pale su za 8,3 odsto u petak, što je najveći pad u posljednja tri mjeseca, nakon što se Unilever, jedan od najvećih svjetskih oglašivača, pridružio drugim brendovima u bojkotu Fejsbuka.

Pad cijene akcija eliminisao je 56 milijardi dolara tržišne vrijednosti Fejsbuka i spustio neto vrijednost Zakerberga na 82,3 milijarde dolara, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Zakerberg je u petak odgovorio na sve veće kritike rekavši da će Fejsbuk proširiti definiciju zabranjenog govora mržnje i da neće biti dozvoljeni oglasi koji drugu demografsku kategoriju označavaju kao opasnu.

Osnivač Fejsbuka je naglasio da pretnje nasiljem ili suzbijanje glasača nije dozvoljeno na platformi bez obzira ko je u pitanju, dodajući da “ne postoje izuzeci za političare u bilo kojoj od promjena koje najavljujem.”

Nove mjere koje je Zakerberg najavio uključuju i partnerstva sa lokalnim izbornim vlastima kako bi se utvrdila tačnost informacija na platformi.

Fejsbuk će takođe preduzeti dodatne korake kako bi ograničio govor mržnje u oglašavanju na njihovim platformama.

Check Also

Montenegroberza i Zagrebačka berza potpisale sporazum o saradnji

Predstavnici Montenegroberze i Zagrebačke berze potpisali su danas sporazum o saradnji, čiji je cilj unapređenje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *