Odbor direktora Plantaža pod lupom ASK-a

Dodajte komentar

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je postupke protiv više članova Odbora direktora “Plantaža” zbog sumnje da godinama krše Zakon o sprečavanju korupcije.

To je uradila nakon što su “Vijesti” prije više od 20 dana objavile da imovina Boža Mihailovića, Đorđija Rajkovića i Anice Hajduković godinama nije poznata.

Iz Agencije nisu bili sigurni da li su svi članovi sedmočlanog Odbora direktora obveznici Zakona, pa je od “Plantaža tražila da joj dostave spisak.

Iz kompanije kojom rukovodi Verica Maraš su to u međuvremenu i uradili.

“Na tom spisku su svi članovi Odbora direktora imenovanog društva. S tim u vezi, Agencija je pokrenula postupke prema onim članovima Odbora direktora imenovanog privrednog društva koji su propustili da izvrše zakonsku obavezu dostavljanja Agenciji izvještaja o prihodima i imovini za 2019. godinu”, navodi se u odgovoru “Vijestima” institucije na čijem je čelu vršilac dužnosti direktora Savo Milašinović.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je da je javni funkcioner dužan da dostavlja imovinske kartone Agenciji i to najmanje jednom godišnje redovni godišnji se dostavlja do kraja marta za prošlogodišnje stanje.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *