Commerzbank otpušta sedam hiljada radnika, zatvara oko 400 filijala

Dodajte komentar

Glavni izvršni direktor Komercbanke (Commerzbank), Martin Cilke, možda će eliminisati više od 7.000 radnih mjesta i zatvoriti oko 400 filijala, u pokušaju da odgovori na frustraciju među akcionarima, uključujući i njemačku vladu, dok banka pokušava da smanji troškove, saznaje Bloomberg.

Cilke i glavni finansijski direktor Betina Orlop planiraju da na sastanku nadzornog odbora u sredu predstave ciljeve za smanjenje troškova kao dio šireg plana restrukturiranja.

Konačni ciljevi još nisu odlučeni, dijelom zato što je nekoliko rukovodilaca skeptično u pogledu toga da li je ovakvo smanjenje izvodljivo.

Rukovodstvo takođe razmišlja o manje ekstremnim smanjenjima, rekli su Blumbergu neslužbeni izvori upoznati s materijom.

“Odbijamo da komentarišemo spekulacije. Trenutno se razgovara o različitim opcijama i scenarijima. Nisu donijete nikakve odluke”, rekla je portparolka Komercbanke.

Komercbanka je u februaru rekla da radi na smanjenju troškova nakon što je prethodni plan Cilkea, predstavljen prije manje od godinu dana, odbačen od strane investitora.

Cilke je prije četiri godine najavio smanjenje od oko 7.300 radnih mjesta, ali završio je sa smanjenjem od samo 3.600. Banka trenutno ima oko 40.000 radnika.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *