Zaposleni NLB Banke volontirali u akciji uređenja zelene površine ispred dječije bolnice

Dodajte komentar

Zaposleni NLB Banke donirali su sadnice i svoje vrijeme u akciji uređenja zelene površine ispred Dječije bolnice u Podgorici koja je organizovana juče, u saradnji sa preduzećem Zelenilo d.o.o. Podgorica.

Zelenilo je pozdravilo inicijativu zaposlenih NLB Banke i dupliralo je iznos prikupljene donacije, pa je sadnim materijalom, koji je obezbijeđen ovom prilikom, uljepšana zelena površina u blizini spomen biste Dr Arsenije Škatarić, čije ime nosi Dječija bolnica u Podgorici. Dodatno je zasađen red drvoreda uz ogradu bolnice.

“Djeca su najvažniji stanovnici cijele planete i zato zavrjeđuju posebnu pažnju svih nas. Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u saradnji sa zaposlenima NLB Banke uspjeli da uljepšamo površinu ispred Instituta za bolesti djece i da donekle ublažimo susrete mališana sa bijelim mantilima”, kazala je Daca Popović, Izvršna direktorice Zelenilo d.o.o. Podgorica.

NLB Banka je iskoristila ovu priliku da Dječijoj bolnici pokloni pet setova kanti za razvrstavanje otpada prilikom odlaganja, radi reciklaže papira i plastike, zajedno sa edukativnim posterima za najmlađe pacijente, na temu reciklaže i značaja očuvanja životne sredine, koji će biti istaknuti u čekaonicama Dječije bolnice.

U upravnoj zgradi NLB Banke nedavno su postavljena kante za razvrstavanje otpada, pa se na taj način sakupljeni papir i plastika u saradnji sa JP Deponija d.o.o. Podgorica, dalje odvozi, radi reciklaže.

“Kod svojih zaposlenih podstičemo angažovanje i preuzimanje inicijativa koje unapređuju kvalitet života u zajednici u kojoj poslujemo. Pored odgovornosti prema klijentima, poslovnim partnerima i kolegama, odgovoran odnos prema životnoj sredini je ono što je uvijek u fokusu naših zaposlenih”, saopšteno je iz NLB Banke.

“Tim volontera NLB Banke je juče pokazao da uz dobru volju svaki pojedinac može dati svoj doprinos uređenju i očuvanju prostora koji nas okružuje, te da malim gestovima možemo učiniti mnogo za zajednicu čiji smo dio”, zaključili su iz banke.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *