Novi podsticaj turističkoj privredi Kotora: Predstavnici IRF-a i lokalne samouprave obišli Institut Vrmac

Dodajte komentar

Predstvanici Investiciono razvojnog fonda (IRF) danas su zajedno predsjednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem posjetili Blue hotel Bay u sklopu Instituta Vrmac, u vlasništvu preduzeća Krolbay.

Nedavno renovirani bivši hotel Vrmac potpuno je preuređen u premium rizort i zdravstveni kompleks ima pet zvjezdica, a svečano otvaranje najavljeno je za 15 jul.

Kako je istakao direktor IRF-a Zoran Vukčević, Fond finansira ovaj projekat u ukupnom iznosu od sedam miliona eura.

“Izuzetno je važno naglasiti da je urađen jedan veliki posao za tako kratko vrijeme, tačnije za osam mjeseci. Zaista je impresivno kako izgleda ovaj objekat danas pred samo otvaranje”, naveo je Vukčević.

Prema njegovom sudu, ovim objektom postavljeni su novi standardi kada su izgradnja i dizajn objekata posrijedi.

“Mislim  da je veoma bitno da ovaj objekat radi 12 mjeseci, za to postoje veliki potencijali, imajući u vidu činjenicu da je ovaj objekat još 1920. godine dobio sertfikat kada je u pitanju lječilište”, naveo je on.

Time će se, smatra direktor IRF-a, doprinijeti ukupnoj valorizaciji potencijala sa kojima Kotor i Crna Gora raspolažu.

“Ovo je objekat sa pet zvjezdica, i djeluje zaista impresivno. Očekujemo da će veoma brzo biti i napunjen i da će prvi gosti stići već tokom jula mjeseca. Mi ćemo i u nerednom periodu podržavati ovakve projekte. Ponavljam, IRF je uložio blizu 100 miliona eura u turizam, a ovaj objekat predstavlja biser u ovom dijelu Crne Gore”, poručio je Vukčević.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je ocijenio da će hotel dati novi podsticaj cijeloj kotorskoj turističkoj privredi, budući da je Kotor do skoro bio sa umanjenim kapacitetima visoke turističke kategorije.

“Jednostavno se zahvaljujem investitorima, zahvaljujem se zbog toga što će hotel biti otvoren u preciziranim rokovima. Nije zanemarljivo da će naši sugrađani naći zaposlenje u ovom hotelu i očekujem brzu realizaciju druge faze hotela, koja će, pretpostavljam, početi na jesen kada se stvore neophodni pravni preduslovi”, poručio je Aprcović.

Hotel ima kapacitet od 106 soba a kako je kazao generalni menadžer hotela Dejan Perić, planira se zapošljavanje preko 75 radnika u doba korone, nakon čega će u stalnom radnom odnosu biti preko 110 zaposlenih.

“Hotel ima tri segmenta poslovanja  i radićemo na razvoju zdravstvenog turizma koji započinjemo od 1. oktobra, a koji će biti aktuelan  do 15. maja. Mi smo započeli izgradnju hotela u desetom mjesecu i ogromnu podršku smo dobili od strane IRF-a. Prvobitno smo planirali da izgradimo hotel sa četiri zvjezdice, međutim, na kraju smo odlučili da to bude hotel sa pet zvjezdica. Hotel ima unutrašnji spa, bazen, dva restorana, marinu , privatnu plažu , tako da je ovo jedna veoma luksuzna priča i radujemo se otvaranju hotela”, poručio je Perić.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *