Kompletira se nova Uprava Addiko banke

Upravni odbor Addiko Bank AG bit ćponovo kompletan u avgustu, a Ganesh Krishnamoorthi će biti treći član. On će biti odgovoran za maloprodaju, IT i digitalizaciju, saopštila je Addiko banka u ponedjeljak.

Nadzorni odbor je nedavno produžio mandat članovima Uprave Csongoru Nemethu i Markusu Krauseu do 30. juna 2023. godine. Kako se navodi, Nemeth će biti novi izvršni direktor od 1. jula, a naslijeđuje Razvana Munteanua, koji je svoj odlazak najavio sa 1. julom zbog “različitih stavova”. Krause, bivši glavni direktor za rizik (CRO), takođe je krajem maja preuzeo ulogu glavnog finansijskog službenika (CFO) nakon što je izvršni direktor Johannes Proksch odstupio s položaja malo prije toga.

Krishnamoorthi je u posljednje 22 godine bio na različite vodeće pozicije u finansijskom sektoru. Započeo je u maloprodajnoj banci Santander (ranije GE Money Bank). Kasnije se preselio u Western Union Bank kao generalni direktor i vodio početak njihovog digitalnog poslovanja u 18 zemalja u Evropi. Posljednje tri godine radio je u BAWAG-u i austrijskoj Anadi banci, prenosi Indikator.ba.

Do 1. jula bio je privremeni izvršni direktor austrijske Anadi banke, bivše austrijske podružnice Hypo Alpe Adria. Potom je tamo podnio ostavku, a što je Anadi prijavila prošle sedmice.

Check Also

Na novom spisku Centralne banke više blokiranih kompanija

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *