Prošle godine izgrađeno tri hiljade stanova

Dodajte komentar
Ilustracija

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u prošloj godini iznosila je 881 milion eura, što je 9,9 odsto više u odnosu na 2018, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Od ukupne vrijednosti građevinskih radova preduzeća su realizovala vrijednost od 809,1 milion, što predstavlja učešće od 91,8 odsto.

U sektoru domaćinstva realizovana je vrijednost od 71,9 miliona eura ili 8,2 odsto od ukupne vrijednosti izvršenih građevinskih radova.

-U prošloj godini završeno je 3,15 hiljada stanova sa korisnom površinom od 216,97 hiljada metara kvadratnih navodi se u saopštenju.

Broj završenih stanova koje su izgradile kompanije je iznosio oko 1,16 hiljada, dok je u sektoru domaćinstva završeno skoro dvije hiljade stanova. Istraživanjem su, kako su objasnili statističari, obuhvaćena preduzeća sa pet i više zaposlenih iz oblasti građevinarstva, kao i jedinice u njihovom sastavu koje obavljaju građevinske radove.

-Godišnje istraživanje o građevinskoj aktivnosti obračunava se na bazi uzorka u koje su uključenasva velika i srednja preduzeća, dok su mala izabrana metodom slučajnog uzorka naveli su iz Monstata.

Vrijednost građevinskih radova obuhvata sav ugrađeni građevinski materijal i utrošeni rad bez obzira da li su plaćeni ili ne.

Podaci o vrijednosti obavljenih radova odnose se na radove izvedene u izvještajnom periodu na završenim i nezavršenim građevina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *