Air Serbia sprema odgovor na ekspanziju Wizz Air-a?

Dodajte komentar

Air Serbia trenutno razvija planove kako bi se bolje takmičila sa niskoarifnim konkurentom Wizz Airom, koji je nedavno najavio deset novih ruta iz Beograda i proširenje svoje aero-flote, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Wizz Air je prethodno saopštio da će uvesti devet novih linija sa beogradskog aerodroma, čime bi Air Serbia dobila direktnu konkurenciju na letovima do Barselone i Milana, a indirektnu na trasama do Brisela i Ciriha.

Strategija Wizz Aira predviđa zauzimanje 15 odsto srpskog tržišta u 2020. godini, kao i godišnji kapacitet od preko 1,3 miliona sjedišta zahvaljujući tri Airbus A321 koja će stacionirati u Beogradu.

Wizz Air trenutno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma, 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša.

Air Serbia ove nedelje navodno nastavlja obnovu mreže, sa planovima za uspostavljanje letova na oko 40 destinacija.

Među letovima koji će sljedećeg mjeseca biti ponovo pokrenuti nalaze se oni do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba, a u avgustu se planira obnova usluga do Rusije, sa letovima do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

Direktor domaćeg avio-prevoznika Dankan Nejsmit rekao je da je Air Serbia po obnovljanju letova među prvima u regionu, da će postepeno povećavati broj letova svake nedjelje i da će stalno prilagođavati raspored shodno situaciji

U međuvremenu, Vlada Srbije je održala raspravu sa predstavnikom Etihad Ervejza i vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o budućim planovima arapskog avio-prevoznika i Er Srbije.

Srpska vlada uručila je zahtjev Etihadu o delimičnom pokrivanju gubitaka srpskog avio-prevoznika tokom najtežeg dijela krize.

Ukoliko Etihad, koji je prošle godine pretrpio gubitak od više milijardi eura, odbije zahtev, zvanični Beograd je najavio da će delimično ili u potpunosti renacionalizovati avio-prevovoznika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *