Payten preuzeo još jednu kompaniju, ovoga puta u Hrvatskoj

Payten preuzima kompaniju Integrisani poslovni sistemi i njihov brand Remaris

U skladu sa strategijom da kompanijama iz uslužnih djelatnosti, posebno iz HoReCA segmenta, omogući kompletnu ponudu i podršku vezano uz rješenja za plaćanje, Payten je kupio 76 posto udjela u kompaniji Integrisani poslovni sistemi koja djeluje u Hrvatskoj te razvija poslovanje u Bosni i Hercegovini pod brandom Remaris.

Remaris je u Hrvatskoj lider u pružanju cjelovitih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva. Prvi je u Hrvatskoj uveo SaaS poslovni model naplate te vođenje ugostiteljskog objekta u Cloudu. Njegova rješenja svakodnevno se koriste na više od 3.000 lokacija širom Hrvatske.

Upravu Remarisa čine dva člana: Hrvoje Habjanec, dosadašnji direktor kompanije te Damir Čaušević, koji će u ovu funkciju i dalje biti član uprave kompanije Monri, članice Payten Grupe.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Evropi, u posljednjih 18 mjeseci značajno je proširila svoje poslovanje akvizicijom niza kompanija usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih tehnoloških rješenja u području plaćanja u Evropi i šire.

Tako su se, pored Remarisa, Paytenu pridružile i kompnije Sonet, koji posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizovana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sistema WebPay i Bassilichi CEE, kompanije koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH.

U martu prošle godine Payten je postao vlasnik i kompanije Necomplus, španske multinacionalne kompanije koja pored Španije posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja, izvijestio je ICT Business.

Check Also

Roba iz Kine prema Evropi jako će kasniti

Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *