U Portonovi do sada uloženo oko 700 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Azmont Investments, koja je na crnogorsko tržište ušla 2012. godine, do danas je uspješno potvrdila svoju posvećnost Crnoj Gori i Boki Kotorskoj, ne samo kao jedan od najvećih investitora u zemlji, već i kao društveno odgovorno preduzeće.

Taj investitor je, uprkos različitim spekulacijama i povremenim nepovjerenjem u planove kompanije i njihovu realizaciju, okupio najrespektabilnije partnere iz oblasti ugostiteljstva i izgradnje i sa njima radio na stvaranju Portonovog koji mijenja i izgled i budućnost Crne Gore.

Portonovi je sada u finalnoj godini kada je operativan – sa stambenim jedinicama koje su za prodaju, ali i u programu izdavanja, te najavljenim otvaranjem prvog One&Only hotela u Crnoj Gori. Na taj način investitor ispunjava ugovorenu obavezu i nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi luksuznog turizma.

Menadžerka za marketing i komunikacije u Portonovom, Adrijana Husić, kazala je agenciji Mina-business da rizort namjerava da, pored otvaranja One&Only hotela koje je planirano za oktobar, ponudu upotpuni dodatnim sadržajima kao što su veliki supermarket, nova apoteka, cvjećara i izložbeni prostor za automobile.

Ona je podsjetila da se prilikom kreiranja koncepta rizorta Portonovi vodilo računa o tome da svi sadržaji budu dostupni tokom cijele godine.

– Nama je cilj da svi ljudi koji dođu u Portonovi, bilo da su to posjetioci ili oni koji su kupili stanove, imaju u njemu sve, ali da to ujedno za njih bude motivacija da dalje istražuju Crnu Goru – rekla je Husić.

Ona je navela da je Portonovi otvoren cijele godine, s izuzetkom višemjesečne pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Husić je saopštila da je u Portonovom, nakon ponovnog otvaranja prošle sedmice, nastavljena u februaru započeta kampanja zapošljavanja u svim segmentima rizorta.

– Zapošljavanje u Portonovom i svim njegovim segmentima nastavljeno je, ali nažalost zbog situacije sa pandemijom to nije u obimu koji je prvobitno najavljen. Ono što nas raduje je otvaranje drugih sadržaja u Portonovom i najava otvaranja One&Only hotela, što znači nova radna mjesta za stanovnike Herceg Novog i Boke – kazala je Husić.

Ona je podsjetila da u Portonovom trenutno radi oko 200 ljudi, od kojih je više od polovine iz Crne Gore.

Husić je navela da je ukupna investicija u projekat, od početka realizacije 2012. godine do kraja prvog kvartala ove godine, iznosila 700 mil EUR. Kada projekat bude završen, investicija će dostići milijardu EUR.

– Portonovi je u smislu izgradnje već u završnoj fazi, a od prošle sedmice je ponovo otvorio vrata za posjetioce nakon višemjesečne pauze koja je uslijedila zbog pandemije koronavirusa – rekla je Husić.

Ona je podsjetila da je otvaranje One&Only hotela ranije bilo najavljivano za sredinu godine, ali da je zbog pandemije pomjereno za oktobar. Radovi na hotelu su, kako je dodala, u završnoj fazi i sve se sprema za otvaranje koje slijedi.

– Radovi su nastavljeni uz poštovanje svih mjera koje su bile na snazi tokom perioda za nama, a nadamo se da će pandemija jenjavati, jer to značajno utiče na posjetu – objasnila je Husić.

Ona je kazala da Portonovi predstavlja dragulj kada je u pitanju ovaj dio obale i da su na njega jako ponosni, jer je u pitanju kompleksan projekat, koji nudi mnogo sadržaja.

Portonovi nudi rezidencijalne jedinice koje su na prodaju, a koje se mogu i iznajmiti. U njegovom sastavu je D-marin Portonovi marina, a od oktobra će biti i prvi One&Only hotel u Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *