Prve fotografije novog Citroëna C4

Dodajte komentar

Citroën je objavio zvanične fotografije nove generacije svog kompaktnog modela, uoči premijere zakazane za 30. jun.

Kao što je i najavio, francuski proizvođač je novi C4 prekomadovao u krosover segment i praktično je u jednom vozilu objedinio nasljednike ugašenog hečbeka C4 i krosovera C4 Cactus.

Ljubitelji vozila marke Citroën za sada mogu da uživaju samo u fotografijama novog modela, s obzirom da su tehnični detalji ostavljeni za online premijeru koja će se održati posljednjeg dana juna. Ipak, kompanija je otkrila da će se novi C4 praviti i u čisto električnoj varijanti, koja će se prodavati pod oznakom ë-C4.

Na osnovu prvih fotografija, vidi se da novi model nije klasičan krosover, već da ima oblik kupe-krosovera.

Ova karoserijska forma, začeta među premijum proizvođačima, polako se širi i na mejnstrim kompanije, pa je tako Renault prije par godina predstavio model Arkana, a Volkswagen nedavno model Nivus.

Citroën ni ovog puta nije iznevjerio očekivanja kada je u pitanju dizajn automobila, s obzirom da nas je francuski proizvođač odavno navikao na modele sa neuobičajenim stilskim rješenjima.

Dosta kotroverze izazvaće kako izgled prednjeg, tako i dizaj zadnjeg dijela vozila, sa specifičnim rješenjima svjetlosnih grupa. Ipak, nema sumnje da će se prolaznici okretati na ulici za ovim automobilom.

Još interesantnije je što će Citroën, pored konvencionalnih verzija, ponuditi kupcima i potpuno elektrifikovani C4.

Citroën ë-C4 je dio nadolazeće “električne ofanzive” kompanije, s obzirom da je u planu da do kraja godine bude lansirano pet električnih modela, kažu u toj kompaniji.

Više detalja o novom C4 i ë-C4 biće poznato krajem ovog mjeseca.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *