Montenegro Airlines: Ne znamo kada ćemo ponovo letjeti ka Beogradu

Dodajte komentar

Za sada nemamo povratnu informaciju kada će avioni nacionalnog avio-prevoznika moći ponovo da slijeću na aerodrom u Beogradu, tvrde u Montenegro Airlinesu za CdM.

Riječ je o odluci vazduhoplovnih vlasti Republike Srbije.

Naime, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je 26. maja donio mjeru kojom je zabranio slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”.

U MA naglašavaju da se intenzivno obavlja komunikacija između nadležnih institucija da se ovo pitanje što prije riješi.

“Kao što je više puta i rečeno, epidemiološka situacija diktira stanje, a MA je spreman da obnovi saobraćaj čim se za to stvore uslovi”, kažu u nacionalnom avio prevozniku.

Napominju da je ovo linija koja je za MA izuzetno značajna.

“Ali, ne samo za nas. Veoma i višeznačno je važna i za Air Serbia. I oni su jednako kao i mi, zainteresovani za obnovu letjenja. U ovoj situaciji zajedno trpimo veliku štetu, koja se dnevno ozbiljno uvećava jer sada ulazimo u period najfrekvetnijeg saobraćanja, koji smo zajedno čekali cijele godine. Nemoćni smo da utičemo dalje od toga da smo ponudili dobre uslove putovanja, niže tarife, uvezali ponudu sa hotelima i agencijama, spremili avione i posade. Čekamo spremni poboljšanje situacije”, ističu u MA u izjavi za CdM.

I dok se čeka rješenje situacije sa Beogradom, nacionalni avio prevoznik nakon zastoja zbog pandemije obnavlja linije ka brojnim evropskim destinacijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *