U maju naplaćeno skoro 80 miliona eura poreza

Poreska uprava (PU) je naplatila u maju bruto iznos od 78,83 miliona eura, što je osam miliona manje nego u istom periodu prošle godine, kao posljedica ekonomske krize nastale pandemijom korona virusa.

U PU su kazali da je najznačajnije smanjenje naplate, u iznosu od oko 6,5 miliona eura, registrovano kod poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, prenose Dnevne novine.

Naplata PDV-a i dalje bilježi trend rasta u odnosu na ostvarenje iz prošle godine, pa je tokom maja po tom osnovu naplaćen bruto iznos od 19,77 miliona, odnosno milion i po eura više nego u maju prošle godine”, rekli su u PU.

Upoređujući ostvarenje naplate u aprilu i maju kada veliki broj privrednika nije poslovao ili je poslovao u ograničenim uslovima i kapacitetima, u maju je ostvarena naplata za deset miliona eura iznad ostvarenja iz aprila.

Naplata poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, kod kojih je zabilježen najdrastičniji pad naplate, tokom maja bila je za deset miliona iznad ostvarenja po tom osnovu u aprilu”, naveli su u PU.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.