Plaže i lokali spremni, fale gosti i radnici

Dodajte komentar

Osim hotelijera i vlasnika restorana i kafića, turističku sezonu sa zebnjom iščekuju i zakupci plaža u Herceg Novom. Od 74 zakupljene plaže svega 25 zakupaca je potpisalo aneks ugovora za ovu godinu. Trenutno im baš ništa ne ide na ruku, ni vremenske prilike, ni broj gostiju, niti zatvorene granice, naročito sa Srbijom, najemitivnijim tržištem za Herceg Novi kada je riječ o turistima, ali i o sezonskoj radnoj snazi. I domaća radna snaga je na čekanju.

Zakupci očekuju da će u punom obimu otvorititi plaže 1.jula, izražavajući nadu da se sezona možda može izvući na plećima domaćih gostiju.

Rafaelo, ugostiteljski objekat sa popularnom plažom, renoviran je i dobio je moderan izgled. Plaža je uređena i jedina je u Herceg Novom na kojoj je postavljen plažni mobilijar.

Gostiju na njoj ima, iako su malobrojni. Vlasnik Slobodan Radović Krušo ukazuje na problem angažovanja radne snage.

“Radna snaga nije u mogućnosti da dođe dok se ne otvore granice. Vjerujem da će se to vrlo brzo dogoditi. I ovdje su, baš kao i na plaži, potrebni radnici koji su deficitarni, pa ćemo sačekati otvaranje granica”, kazao je Radović.

Klub Pipls s pripadajućom plažom omiljeno je okupljalište mladih. Poznat je i po dobrim žurkama. Plaža je nasuta sitnim šljunkom, a preostala je sanacija dijela mula. I tamo kažu da je veliki problem, osim neizvjesnog broja turista, radna snaga. Uz to, u ovom trenutku još nije poznato da li će se i pod kojim uslovima uopšte moći organizovati čuvene dnevne žurke.

“Očekujemo i neke povlastice oko dovođenja radne snage iz drugih sredina, eventualno popust na PDV. Sve je neizvjesno, niko ne zna šta će biti, hoće li biti otvorene granice. Vrlo je vjerovatno da neće dozvoliti da otvorimo diskoteku ovog ljeta, ako se sve ovako nastavi. Mada, imamo vremena do 1. jula, kada smo obično otvarali diskoteku. Dnevne žurke neće biti uspješne, ako nema gužve. Desetkovani smo i kad je riječ o ležaljkama. Nemamo jasnu sliku, a već je vrijeme da se plati zakup smještaja za radnike i da im se kaže da li i kada počinju sa radom”, kažu u klubu Pipls.

I iz kupališta La bamba, omiljenog među svim generacijama, a poznatog po večernjim žurkama u noćnom klubu i koncertima poznatih imena estrade ukazuju na iste probleme.

Kupalište će uskoro biti otvoreno, a kada će biti otvoren noćni klub neizvjesno je.

“Propisane mjere ćemo svakako ispoštovati i toga treba svi da se pridržavaju. Očekivanja nam se kreću od neoptimističnih do toga da će biti dobro ukoliko ljudi iz okruženja ne budu mogli ići negdje drugo, osim ovdje. Sezona bi u pravom smislu mogla početi u drugoj polovini jula, s tim da bi se mogla produžiti i na čitav septembar, ako se zdravstevna situacija ne pogorša. Sve dosta zavisi i od načina regulisanja prelaska državne granice s okolnim zemljama”, poručuju iz La bambe.

Besplatno ljetovanje u kampanji,, Herceg Novi te zove“

Kampanja Turističke organizacije „Herceg-NoviTeZove”, koja nuđenjem besplatnih ljetovanja pokušava da spasi što se spasiti može, obradovala je 26 porodica iz regiona koje će besplatno ljetovati u Herceg Novom pet dana.

U prvom krugu nagradne igre podijeljena su ljetovanja koja će iskoristiti preko 100 gostiju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Dobitnici nagrada boraviće u hotelima i apartmanima vrhunskog kvaliteta i imati priliku da se uvjere zašto je baš Herceg Novi prepoznat kao grad koji umije najljepše da dočeka svoje goste, prenosi CdM.

“Ponosan sam na činjenicu da postoji ogroman broj onih koji vole Herceg Novi, doživljavaju ga kao svoj drugi dom i jedva čekaju da se sretnemo na jadranskoj obali”, istakao je Stevan Katić, predsjednik Opštine.

Akcija se nastavlja pa će 15. juna uslijediti izvlačenje drugog kruga nagrada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *