Država će ove godine izdati garancije u iznosu do 141,25 miliona eura

Dodajte komentar

Crna Gora će u ovoj godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 141,25 miliona eura. Od toga se, kako se navodi u Predlogu izmjena Odluke o zaduživanju Crne Gore za ovu godinu, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, na kreditni aranžman između crnogorskih komercijalnih banaka i međunarodnih finansijskih institucija odnosi iznos do 50 miliona eura.

“Ta sredstva se planiraju za potrebe finansiranja malih, srednjih i velikih preduzeća, usljed ekonomskih poteškoća prouzrokovanih pandemijom COVID-19”, navodi se u dokumentu.

Za kreditni aranžman Opštine Budva Vlada planira izdavanje garancije u iznosu do 29,25 miliona eura, za koje će kreditor biti određen tokom godine.

“Za stand by aranžman izmedu EBRD i Fonda za zaštitu depozita Vlada će garantovati za iznos od 50 miliona eura”, navodi se u dokumentu, piše Mina biznis.

Za potrebe druge tranše kreditnog aranžmana između preduzeća Regionalni vodovod Crnogorsko promorje i EBRD, planirano je pismo o potvrđivanju državne garancije na iznos od 12 miliona eura, čija je ukupna vrijednost 24 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *