Kaluđerović: Glavni zadatak izvući maksimum od sezone

Svim turističkim poslenicima glavni zadatak ove sezone je da iz nje izvučemo maksimum, kazala je PR Hotelske grupe Budvanska rivijera Jelena Kaluđerović.

Ona je, govoreći o turističkoj sezoni u uslovima korona krize, saopštila da su ovakve situacije proizvode nove šanse. Fokusirani su na spas sezone koja je, kako je istakla, trebalo da počne u martu.

– Dobre su bile najave, sada smo se okrenuli ka budućnosti, ka tome da oživimo turizam i održimo ga u životu. Svima nam je zadatak da od ove sezone izvučemo maksimum, koliko je to moguće – rekla je Kaluđerović u Jutarnjem programu TVCG.

Otkazivanja aranžmana je bilo u jeku epidemije, dok je bilo gostiju koji su se interesovali za pomjeranje odmora za kasniji period ili ljeto 2021. godne.

Poručila je da se raduju domaćim, crnogorskim gostima, koji sada, kako je rekla, imaju ptiliku da budu u svojoj zemlji i da upoznaju predjele u kojima možda nijesu bili.

– Po prvi put smo u saradnji sa jednom bankom ponudili ljetovanje na rate. Tako jedna četvoročlana porodica u junu može ljetovati u Slovenskoj plaži po cijeni od 42 eura mjesečne otplate kredita na deset rata. Činimo sve da turizam nastavi da živi i da u ovoj specifičnoj sezoni budemo na pozitivnoj nuli – rekla je ona.

Saopštila je da imaju veliko interesovanje turista iz Srbije, BiH i Albanije, ali i sa ostalih emitivnih tržišta.

– Interesovanje postoji, ljudi jedva čekaju – istakla je Kaluđerović.

Check Also

VW u jeku pandemije zaradio 10,7 milijardi dolara

Njemački proizvođač automobila Volkswagen prošle godine ostvario je dobit od 8,8 milijardi eura, što je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *