Draginja Đurić najbolji bankar jugoistočne Evrope i Srbije u posljednjih 20 godina

Renomirani finansijski časopis Finance Central Europe proglasio je Draginju Đurić, predsjednicu Izvršnog odbora Banca Intesa, za najboljeg bankara jugoistočne Evrope i Srbije u posljednjih 20 godina.

Ovo priznanje ukazano je povodom 20 godina postojanja magazina na osnovu rezultata poslovanja Banca Intesa i ličnog doprinosa koji je Draginja Đurić dala razvoju bankarskog tržišta Srbije i čitavog regiona. Prema navodima časopisa, Draginja Đurić je tokom prethodnih godina pozicionirala Banca Intesa kao jednu od vodećih banaka jugoistočne Evrope i kreatora trendova u domaćem bankarskom sektoru, često premašujući očekivanja tržišta, zbog čega joj je jednoglasno dodeljena nagrada.

„Ponosna sam što sam na čelu Banca Intesa, ali i na funkcijama koje sam obavljala u drugim institucijama tokom prethodne dvije decenije bila dio transformacije i dinamičnog razvoja bankarskog sektora Srbije u jak, stabilan i uređen sistem koji integriše savremene tehnologije i najviše standarde upravljanja i svoj puni potencijal stavlja u funkciju ekonomskog rasta i boljeg života građana i zajednice. Priznanje koje mi je dodijeljeno vidim kao potvrdu mog doprinosa ovom procesu, ali i uspješnog poslovanja Banca Intesa i njene dugogodišnje liderske pozicije na tržištu Srbije“, izjavila je Draginja Đurić.

Magazin Finance Central Europe je takođe proglasio Draginju Đurić za najboljeg bankara Srbije u 2019. godini, dok je Banca Intesa ponijela titulu najbolje banke u Srbiji u 2019. godini, kao i najbolje banke u Srbiji u 2019. godini u pogledu aktive, kapitala i bruto dobiti.

Izvor: Novi magazin

Check Also

Jack Ma prodao dionice Alibabe vrijedne 8,2 milijardi dolara

Osnivač kineske kompanije Alibaba, Jack Ma na prodaji dionica inkasirao je milijarde dolara nakon što …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *