Rolls-Royce najavio otpuštanje 3.000 radnika

Poznati proizvođač luksuznih automobila i motora za avione Rolls-Royce saopćio je da će otpustiti 3.000 radnika u Velikoj Britaniji.

BBC piše da je riječ o ranije najavljenom smanjenju troškova čime će kompanija smanjiti svoju globalnu radnu snagu za petinu nakon drastičnog pada avionskih putovanja zbog koronavirusa.

Očekuje se da će u bazi kompanije u Derbyiju biti najviše otpuštenih radnika kada je riječ o Velikoj Britaniji, a riječ je 1.500 ljudi. Takođe, u fabrici kompanije Rolls-Royce u Renfrewshireu u Škotskoj biće otpušteno 700 radnika.

Rolls-Royce je započeo ovaj proces nudeći dobrovoljni odlazak radnika u odjeljenju za civilno vazduhoplovstvo u Velikoj Britaniji. Prvo osoblje bi moglo napustiti kompaniju već u julu.

Pandemija koronavirusa prizemljila je avione širom svijeta i ovaj sektor je upozorio da bi takvo stanje moglo potrajati nekoliko godina sve dok se broj putnika ne vrati na onaj nivo kakav je bio i prije virusa.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *