Potop cijena smještaja na hrvatskoj obali

Dodajte komentar
Dubrovnik

Cijene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Jadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvjek skromna.

Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Jadranu – 40 eura, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše portal Indeks.

Cijene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 eura, dok su u sezoni bile od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cijene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 eura. Portal Indeks navodi da je cijelu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 eura po danu.

Iako su cijene znatno niže nego prošle godine, predsjednica Zajednice porodičnog turizma, Martina Nimac Kalcina, kaže za Indeks da iznajmljivanje privatnog smještaja za sada ide jako loše.

“Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervisali pa su s njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam cijelih kuća za odmor”, kaže Nimac Kalcina.

Smatra da će svi ostali veoma loše proći i da je pitanje koliko će uopšte imati gostiju.

“Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, ali realnost je da je zasad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti”, objašnjava je Nimac Kalcina.

Izvor: Index

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *