Posebne povoljnosti za domaće turiste u okviru akcije Ljetuj doma

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija (NTO) namjerava da kroz posebne povoljnosti u okviru akcije Ljetuj doma podrži crnogorsku ekonomiju time što će podstaći domaći turizam, saopštili su njeni predstavnici.

NTO i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kako su kazali, rade na pripremi niza programa i akcija čiji je cilj podrška nacionalnim turističkim kapacitetima u pravcu kvalitetnog organizovanja ljetnje turističke sezone, uz što manje negativnih posljedica kojima će objektivno biti pogođena turistička privreda Crne Gore i svijeta.

“U tom smislu, pružamo punu podršku realizaciji akcije Ljetuj doma koja ima za cilj da se afirmišu domaći turistički kapaciteti i kroz posebne povoljnosti za građane oni podstaknu da odmor ili vikend provedu u svojoj zemlji i iskoriste priliku da je bolje upoznaju i dožive neke od onih, do sada možda neistraženih segmenata bogate i raznovrsne turističke ponude naše zemlje“, rekli su iz NTO.

Oni su dodali da je činjenica da veliki broj građana nije upoznat sa cjelokupnom domaćom turističkom ponudom, što potvrđuju statistički podaci kao što je podatak da više od 70 odsto Crnogoraca nije bilo na Prokletijama.

„Zahvaljujući platformi Ljetuj doma, građani Crne Gore će moći da pronađu odgovarajuću opciju za ljetnji odmor ili avanturu, uz značajne popuste koje će ponuditi turistička privreda i koji će biti besplatno promovisani na sajtu www.ljetujdoma.me“, naveli su iz NTO.

Oni su objasnili da će svako ko pristupi sajtu imati mogućnost da ostvari određeni popust na neku od turističkih usluga. Pored popusta na ugostiteljske usluge, planirane su i dodatne povoljnosti, kao što su poklon vaučeri za besplatan vikend ili večeru.

Akcija Ljetuj doma je, kako su kazali, naišla na veliko interesovanje turističkih poslenika, te će građanima na sajtu www.ljetujdoma.me biti ponuđene brojne povoljnosti i akcijske cijene na razne turističke usluge.

Građani će o atraktivnim ponudama i popustima, osim na sajtu, moći da se informišu putem društvenih mreža, Facebook i Instagram stranice Ljetuj doma.

„NTO i Ministarstvo održivog razvoja i turizma žele da podstaknu građane Crne Gore da ovog ljeta provedu odmor u svojoj zemlji i da se bolje upoznaju sa raznovrsnom i bogatom crnogorskom turističkom ponudom“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da kroz novu globalnu marketinšku kampanju pod nazivom U društvu prirode, koja je počela da se realizuje prvenstveno na domaćem tržištu, NTO, između ostalog, želi da inspiriše lokalno stanovništvo da odmor provede u svojoj zemlji.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *