Wall Street pao nakon dva dana snažnog rasta

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao uredbu u vezi društvenih mreža i poručio da će u petak održati konferenciju za medije o Kini.

Nakon dva dana snažng rasta, Dow Jones oslabio je juče 147 bodova ili 0,58 posto, na 25.400 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,21 posto, na 3.029 bodova, a Nasdaq indeks 0,46 posto, na 9.368 bodova.

Ti su indeksi u većem dijelu trgovanja bili u pozitivnom području, zahvaljujući nadi ulagača u brzi oporavak ekonomije od koronakrize, no pred sam kraj trgovanja izgubili su te dobitke, među ostalim, zbog pritiska na tehnoloki sektor.

Cijena dionice Twittera pala je više od 4, a Facebooka oko 1,5 posto, nakon vijesti da je predsjednik Trump potpisao uredbu kojom želi da ograniči zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja.

A na evropskim su berzama cijene dionica juče porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,21 posto, na 6.218 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 1,06 posto, na 11.781 bod, a pariški CAC 1,76 posto, na 4.771 bod.

Check Also

Prvi put u istoriji Rusiji zlato donosi više novca nego gas

Prihodi Rusije od izvoza zlata prvi put su premašili prihode dobijene od prodaje gasa, slijedi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *