Trampova osveta društvenim mrežama

Dodajte komentar

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je u srijedu da će donijeti regulativu koja se odnosi na društvene mreže i planira već u četvrtak da potpiše izvršni nalog u vezi društvenih platformi.

Ljutnja američkog predsjednika usmjerena je prije svega na njegovu omiljenu platformu Twitter, koji je ove nedjelje po prvi put uz Trampov tvit objavila i upozorenje kako je potrebno provjeriti činjenice uz njegove navedene tvrdnje, koje po mnogima nisu bile istinite.

“Republikanci osjećaju da platforme društvenih medija u potpunosti guše konzervativne glasove. Donijećemo snažnu regulativu, ili ih zatvoriti, prije nego ćemo to dopustiti”, napisao je Tramp na Twitteru.

Kasno u srijedu sekretarka za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany najavila je da će Tramp potpisati izvršni nalog “koji se odnosi na društvene medije”, ne precizirajući pobliže o čemu je riječ.

Za sada je nejasno šta zapravo Tramp namjerava da učini i ima li uopšte predsjednik izvršna ovlašćenja da uvodi regulaciju u kompanije po postojećim zakonima.

U srijedu kasno naveče osnivač Twittera Jack Dorsey je odgovorio predsjedniku navodeći da će kompanija nastaviti da ukazuje na “netačne ili sporne informacije generalno o izborima”.

“To nas ne čini arbitrima istine”, napisao je Dorsey na Tweeteru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *