Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom

Dodajte komentar

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, saznaje nezvanično Blic.

U obrazloženju ove odluke, u koju je Blic imao uvid, stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore u Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se u obrazloženju.

Crnogorska nacionalna avio kompanija Montenegro erlajns saopštila je da, bez obzira na nenadanu odluku Beograda da zabrani slijetanje njihovih aviona na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, Srbija ostaje dio njihovih saobraćajnih planova.

Iz Montenegro erlajnsa su rekli da ih je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije kasno u toku dana obavijestio da se suspenduje pravo slijetanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom.

Ova odluka iznenadila je rukovodstvo Montenegro erlajnsa, a iz te kompanije su poručili da industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka.

– Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušaćemo da damo doprinos da se posljedice COVID19, u ekonomskim smislu, što prije saniraju – istakli su u toj kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *