Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji su ponovo samo konstrukcije nekadašnjih hala po neizmijenjenoj cijeni od ukupno 677 hiljada eura.

Najveće hale montaže od 9,4 hiljada kvadrata i hale termičke obrade od 4,3 hiljade upravnik nudi za 389,5 hiljada i 201,2 hiljade eura. Cijena za pet manjih hala kreće se između 3,8 i 58 hiljada eura. Pozivom je predviđeno da kupac nakon potpisivanja ugovora ima obavezu da pripremi elaborat o uklanjanju objekta i u roku od mjesec, o svom trošku, oslobodi zemljište.

Sedam hala je moguće kupiti pojedinačno i to uz depozit od pet odsto od vrijednosti imovine za koju je kupac zainteresovan. Ponude, koje je potrebno dostaviti do 29. juna, biće otvorene dan kasnije u Privrednom sudu

Ni ovom prodajom nije ponuđena preostala imovina koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone. Do sada je od prodaje imovine prihodovano preko 14 miliona eura, ali je od toga tokom ove nedjelje bivšim radnicima podijeljeno 3,3 miliona eura od prve prodaje sprovedene prije dvije godine.

Do sada su prodate samo dvije hale i to kompaniji Korming za 50,5 hiljada eura i Centru za reciklažu za 21,3 hiljade eura. Ostale ponude koje su bile i do deset puta manje od procijenjene vrijednosti imovine, Marković nije prihvatio.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *