Prelazak na digitalu: NLB zatvara deset podružnica u Sloveniji

Nova ljubljanska banka (NLB) nastavlja s optimizacijom poslovne mreže koja je pokrenuta prije nekoliko godina i zatvara deset poslovnica širom Slovenije 15. juna ove godine.

To su podružnice na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanskoj, Radencima, Semiču, Senovu, Starom trgu, Šentvidu i Tržaškoj.

Između ostalog, opština i Vijeće koruške regije već su protetovali protiv najavljenog zatvaranja u Mislinji.

NLB je primijetila da se navike korisnika mijenjaju i da klijenti sve više koriste digitalne načine poslovanja, koji su posljednjih mjeseci postali još popularniji pogoršanim zdravstvenim prilikama.

– Ove promijenjene navike zasigurno će i dalje imati značajan uticaj na posjet našim poslovnicama, pa smo nakon analize ključnih kriterijuma poput profitabilnosti, potencijala širenja i geografskog položaja i predviđenih tržišnih uslova odlučili da nastavimo da optimizujemo našu poslovnu mrežu, izjavili su za STA u NLB-u.

Uz to, do kraja ove godine NLB će održavati kontakt s klijentima na različitim lokacijama, uključujući mobilnu poslovnicu, koja će posjećivati ​​mjesta širom Slovenije prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *