Zuckerberg: Rad od kuće dodatni profit za Facebook

Dodajte komentar

Mark Zuckerberg je u govoru uživo iznio plan koji se odnosi na rad od kuće jer vjeruje da od takvog načina rada njegova kompanija Facebook može profitirati.

Naime, on vjeruje kako bi polovina zaposlenih na Facebooku u budućnosti mogla napustiti svoje klasične urede i zamijeniti ih kućnim. U svom govoru koji je trajao oko sat vremena Zuckerberg je kazao da se nada da će na ovaj sistem rada preći i druge tehnološke kompanije.
Uostalom, ko bi bolje mogao govoriti o ovoj temi nego kompanija za izgradnju i prodaju alata i usluga koji rade na daljinu. Naime, Facebook je izradio za poslovnu suradnju Workplace, uređaje za video chat i slušalice VR Oculus?

“Rad na daljinu će nam pružiti priliku da unaprijedimo neke od važnih budućih tehnologija na kojima radimo. Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osjećaju povezano, uprkos što nisu fizički zajedno“, kazao je Zuckerberg.

Potencijalna finansijska korist radne snage na daljinu već se počinje očitovati za njegovu kompaniju Facebook. Zuckerberg je rekao da, njegova korporativna usluga Workplace ima pet miliona plaćenih pretplatnika, od kojih se dva miliona pridružilo otkako je počela pandemija koronavirusa.

Facebook takođe čini korake kako bi omogućio većem broju zaposlenika da rade na daljinu. Iako mjere za borbu protiv koronavirusa predviđaju socijalnu udaljenost, Zuckerberg je objasnio da će Facebook i u budućnosti pružati mogućnost vrlo uspješnim i iskusnijim zaposlenicima da rade na daljinu.

“Radom na daljinu bavićemo se u narednom periodu“, rekao je Zuckerberg i naglasio da ova tranzicija neće biti brza i hirovita te da će se odvijati u nekoliko faza.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *