U Porto Montenegro uplovile prve jahte nakon popuštanja mjera

Dodajte komentar

U nautičko-turistički centar Porto Montenegro u Tivtu juče su uplovile dvije veće strane jahte.

Prvo je juče ujutro iz albanske luke Drač, uplovila 55 metara duga megajahta “Karianna”. Ovaj brod od 700 tona vije zastavu Kajmanskih ostrva, i po protokolu koji je Porto Montenegro donio u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, “Karianna” je prihvaćena od strane svih resornih državnih pomorskih službi i vezana u, za karantinski dio marine određeni segment Porto Montenegra – sam vrh mula 1 sa njegove južne strane, gdje će taj brod i njegova posada narednih 14 dana provesti u karantinu.

Tu se inače, već pri kraju karantina, nalazi 46 metara duga mega jahta “Reve d’or” pod britanskom zastavom, a koja je kao prva od stranih jahti koje su u Crnu Goru stgle nakon odluke NKT-a da dozvoli njihovo uplovljavanje, još 9.maja uplovila u Porto Montenegro, prebacivši se tu iz italijanske luke Pezaro.

Njima se oko 16 sati u Porto Montenegru pridružila i 42 metarska motorna “Sangha” pod zastavom Kajmanskih ostrva, a koja je u Tivat doplovila iz italijanske luke Ankona, javljaju Vijesti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *