Korišćenje digitalnih kanala NLB Banke i dalje je besplatno

Dodajte komentar

Pored ublažavanja mjera prevencije širenja koronavirusa, i dalje je važno voditi računa o fizičkoj distanci i izbjegavati zatvorene javne prostorije u kojima boravi više osoba. Za jednostavnije i bezbjednije poslovanje sa bankom savjetuje se korišćenje digitalnih kanala. NLB Banka je za svoje klijente obezbijedila posebne povoljnosti za korišćenje njenih digitalnih kanala.

Sve do 15.06.2020. građani mogu da:

  • dobiju kredit bez naknade za obradu – ukoliko za kredit apliciraju putem web portalanlb.me ili Viber-a. Odgovor će dobiti za samo 2 minuta*, a ukoliko je kredit odobren, isplata se vrši u roku od jednog sata od potpisivanja ugovora;
  • besplatno obavljaju plaćanja putem mobilnog bankarstva NLB Klik;
  • besplatno podižu novac NLB Debitnim karticama sa bankomata svih banaka u Crnoj Gori.

U proteklom periodu značajno je povećano korišćenja mobilnog bankarstva – broj klijenata koji koriste NLB mobilno bankarstvo povećan je za 25%.

Za aktivaciju mobilnog bankarstva i druga pitanja i nedoumice, kao i do sad, klijenti mogu kontaktirati NLB Kontakt centar na 19888 ili [email protected], kojem se svakodnevno obrati između 800 i 1500 klijenata.

Za vrijeme redovnog poslovanja konsultanti u Kontakt centru prime do 600 poziva dnevno a u periodu od 20. marta do kraja aprila, primljeno je više od 25.000 poziva.

“Pored konsultanata u Kontakt centru, profesionalno osoblje je na raspolaganju i u filijalama NLB Banke, u kojima su preduzete sve neophodne mjere kako bi se klijentima i zaposlenima omogućio bezbjedan boravak i rad. Podsjećamo da su NLB filijale otvorene radnim danima od 08 do 16 časova, odnosno do 20 časova (filijala u Podgorici u Bul. Ivana Crnojevića 171). Subota je radni dan za sve filijale od 08 do 13 časova. Svakako, klijenti se savjetuju da i dalje koriste digitalne kanale banke, i sve novosti prate putem sajta www.nlb.me, društvenih mreža (Facebook, Instagram, Linked in, Viber) a ukoliko je posjeta filijali neodložna, mole se da se pridržavaju obaveznih mjera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje fizičke distance, saopšteno je iz NLB banke.

NLB Banka prati smjernice Instituta za javno zdravlje i Vlade Crne Gore, poštuje donešene odluke i dnevno donosi mjere sa ciljem zaštite zdravlja zaposlenih i klijenata.

*Odnosi se na sve zahtjeve za kredit, kreditnu karticu ili dozvoljeni minus dostavljene, putem web-a ili Viber-a, radnim danima od 10 do 22h shodno radnom vremenu Kreditnog registra CBCG (RKB).

Reprezentativni primjer:

Za iznos gotovinskog kredita od 5.000 EUR uz rok otplate od 60 mjeseci, kamatne stope na godišnjem nivou iznose: nominalna kamatna stopa (NKS) 7,29% fiksno, efektivna kamatna stopa (EKS) 7,59%. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa od 7.29%, jednokratna naknada za obradu kredita od 0% iznosa kredita (0 EUR), naknada za 1 mjenicu (2 EUR) i naknada za upit u Kreditni registar CBCG (3,50 EUR). Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 5,988.35 EUR, dok je iznos mjesečnog anuiteta 99,71 EUR. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate i naknada u vezi sa odobrenjem kredita. Obavezno sredstvo obrezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje korisnika kredita. Ukoliko je za odobrenje kredita potrebno obezbijediti i druge instrumente obezbjeđenja, potrebno je da se korisnik kredita obaveže na zaključenje ugovora o dodatnim uslugama, u kom slučaju u dodatne naknade koje ne ulaze u navedeni obračun efektivne kamatne stope spadaju i troškovi koji se odnose na te dodatne usluge (npr. troškovi polise osiguranja i sl.). EKS je važeća na datum informativnog obračuna, 13.05.2020. godine.

Kalkulator je informativnog karaktera i određene vrijednosti mogu varirati.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *