The Economist otpušta 1.300 radnika

Dodajte komentar

The Economist smanjuje broj zaposlenih te će oko 1.300 radnika izgubiti posao, a što je posljedica pandemije Covid-19, navodi se na britanskom portalu PressGazette.

Takođe, zbog uticaja pandemije na tržištu štampanih medija, kompanija “The Economist” je odlučila da njihov časopis za kulturu i stil života “1843” ubuduće izlazi samo u digitalnom formatu.

Dvomjesečnik “1843”, nazvan po godini osnivanja, a poznatiji i kao sestrinski list časopisu “The Economist”, koji je od 2016. rebrendiran u “Intellegent Life” više neće biti prodavan u štampanom formatu, već će naredni broj avgust/septembar izaći samo u digitalnom obliku.

Kako navodi PressGazette, otpuštanjima neće biti pogođeno uredništvo grupacije The Economist, već će se rezovi odnositi na događaje, nova rješenja za klijente, kao i na marketinšku agenciju TVC koja je dio medijske grupacije.

Portparol grupacije izjavio je da je donesena teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mjesta u dijelovima koji su najaviše pogođeni pandemijom, prenosi Seebiz.eu.

“Svaki naš odlazeći kolega bio nam je od velikog značaja da izgradimo posao koji imamo danas i odlazi s našom velikom zahvalnošću i obećanjem da ćemo nastaviti da gradimo kompaniju na ostavštini koju su ostavili za sobom”, kazao je portparol grupacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *