Građevinski radovi pri kraju: Portonovi Resort sa radom počinje od 1. juna

Dodajte komentar

Premda uticaj pandemije virusa korona, čiji uticaj nije zaobišao ni Crnu Goru, umnogome ostavlja posljedice po svjetsku turističku privredu, u luksuznom rizortu Portonovi spremno dočekuju predstojeću sezonu – Marina je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Plan je, kako je kazao član upravnog odbora Portonovi Resort Management Company Stevan Milić, da se kompleks pusti u rad već od 1. juna.

“Niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Na početku 2020. sve je ukazivalo na to da ćemo imati jednu zaista fantastičnu turističku sezonu i rekordan broj posjetilaca i gostiju, ne samo u Portonovom, već širom Crne Gore. Ipak, situacija sa COVID-om 19 je značajno poremetila sve planove. Mi spremno dočekujemo predstojeću ljetnju turističku sezonu, kompletno naselje Portonovi je spremno, i biće završeno za nekih 15 dana”, dodao je Milić.

Pored 214 stambenih jedinica, u sklopu rizorta će se naći oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, te veliki super-market.

“Sve su to stvari koje će biti spremne i, od juna mjeseca, puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova, sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara”, kazao je Milić.

U toku su i građevinski radovi na prvom One&Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga. Kako je Milić podsjetio, iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar tekuće godine.

“Prvi One&only u Evropi je hotel koji sa svojim kapacitetom ima 113 soba, dva restorana, azijskom kuhinjom, medicinskim Spa centrom koji se nalazi na preko 5.000 metara površine. Govorimo o deset brendiranih vila sa svojim privatnim dokovima za brod, i sa svojim privatnim plažama. Hotel koji je od suštinskog i esencijalnog značaja za pozicioniranje Crne Gore u svijetu, u domenu elitnog turizma”, naveo je Milić.

Virus korona je imao uticaja i na prodajni aspekt u cijelom Portonovi kompleksu. Ipak, iz menadžmenta su zadovoljni interesovanjem potencijalnih kupaca.

“Na početku godine imali smo nevjerovatna interesovanja i ogroman broj poziva. Ljudi su željno isčekivali da dođu u Crnu Goru, da vide Resort, i to se prelivalo i na prodaju.

Imali smo zacrtan veliki broj iventova, što u Crnoj Gori što van nje, međutim, zbog situacije sve je to odloženo za neko drugo vrijeme. Zadovoljni smo prodajom i rezultatima koje smo do sada ostvarili i, naravno, radujemo se budućim inventima i događajima koji će privući što veći broj kupaca u Crnu Goru”, istakao je Milić.

Posebno ohrabruje to što je Portonovi u najvećoj mjeri ispunio svoj strateški cilj – zapošljavanje prvenstveno lokalnog stanovništva.

“Definitivno mogu da potvrdim da smo ispoštovali taj dio u najvećoj mogućoj mjeri i koliko je to bilo moguće. U operativi imamo trenutno 205 zaposlenih od čega je 50 odsto njih iz Herceg Novog i Boke, 63 su ekspata, a preostali broj zaposlenih je iz ostatka Crne Gore. Znate i sami da smo imali otvorenih između 350 i 400 radnih mjesta, koji su dodatno pored ovih 205 trebali da budu upošljeni u toku ove godine. Ipak, zbog situacije sa virusom i velikim brojem nepoznanica kakva će ova sezona biti, nije se nastavilo sa tim. Što se tiče gradilišta, koje je primarno vezano za završetak radova na hotelu One&Only, trenutno imamo preko 900 zaposlenih”, naveo je Milić.

Podsjetimo, vrijednost investicija u Portonovi, koji je još ranije prepoznat kao jedan od najprestižnijih i najambicioznijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope, iznose milijardu eura. Rizort je smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv, na mestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor, a prostire se na 26 hektara i 1,8 kilometara ekskluzivnog obalnog područja. Investitori su još ranije poručili da će u sadržajima ovog “malog grada” moći da uživaju svi posjetioci.

Izvor: InfoBiro Montenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *