Telekom među 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori treću godinu zaredom

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je lider u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori, prema analizama i rangiranju koje je kompanija BI Consulting realizovala za potrebe projekta „100 NAJVEĆIH“. Telekom je tako titulu prvorangirane kompanije u svojoj oblasti dobio treći put zaredom, učvrstivši svoje mjesto među najuspješnijim kompanijama u zemlji.

Kompanija BI Consulting već tri godine na osnovu jasnih i javno dostupnih kriterijuma obavlja rangiranje najuspješnijih crnogorskih preduzeća, što se objavljuje u publikaciji „Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori“, koja će ove godine biti predstavljena u septembru. Nakon predaje poslovnih knjiga za prethodnu godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume rangirane su po prihodima, dobiti i broju zaposlenih, i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća, u ukupno 25 kategorija.

Iz Telekoma, koji je ove godine specijalni partner projekta „100 najvećih u Crnoj Gori“, ističu zadovoljstvo što su sada već tradicionalno dio priče koja za cilj ima afirmaciju kvaliteta i odgovornog, transparentnog i uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, što podsticajno da djeluje na crnogorski poslovni ambijent.

„Posebno nam je drago što smo u prilici da sopstvenim primjerom pokažemo na koji način jedna moderna tehnološka kompanija može da transformiše svoje svakodnevno poslovanje u vrijeme krize poput ove u kojoj smo se svi u poslovnom sektoru našli. Takođe, pokazali smo i da partneri i klijenti Telekoma mogu da računaju na kvalitetan, pouzdan i siguran internet pristup, i digitalna rješenja koja odavno imamo u ponudi ali koja će se ubuduće koristiti mnogo više, o čemu smo nedavno razgovarali i na online panel diskusiji ‘Digitalno transformisano sjutra’, organizovanoj u sklopu ovog projekta“, kazao je Predrag Perković, direktor Sektora za poslovne korisnike u Telekomu.

Crnogorske kompanije će ubuduće, zaključuje Perković, u periodima kada se poslovanje odvija u uobičajenim okolnostima morati da razmišljaju par koraka unaprijed i da se na vrijeme pripremaju za digitalizaciju, jer je situacija sa koronavirusom pokazala da od stepena digitalne transformacije kompanije zavisi njena sposobnost da u vanrednim okolnostima zadrži kontinuitet u poslovanju, ističući da je u tom dijelu uloga Telekoma kao telekomunikacionog lidera ključna.

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede koji realizuje BI Communication inicirao je crnogorski provajder poslovnih informacija BI Consulting u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomije, uz podršku Privredne komore i uz generalno pokroviteljstvo Podgoričke banke i Crnogorske komercijalne banke, članica OTP grupe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *