U Italiji uvedeno novo zanimanje – COVID menadžer

Pijace na otvorenom u Italiji otvorile su se nakon dva mjeseca pauze i ova kategorija trgovaca pretrpjela je ogromne ekonomske gubitke.

Za sada se prodaja ograničava samo na namirnice jer Faza dva u Italiji podrazumijeva postepeno i eksperimentalno otvaranje.

Tezge moraju da budu udaljene i po dva i po metra, na pijace imaju pristup osobe kojima se prvo mjeri temperatura i moraju imati maske i rukavice koje, ukoliko nemaju, dobijaju na licu mjesta.

Od ukupno 94 normalno aktivne pijace u Milanu otvoreno je 26. Otvaranjem pijaca uvedena je nova figura u obliku kovid menadžera, prenosi RTS.

Njegov zadatak u prethodnim danima bio je planiranje i organizacija aktivnosti. Od sada je prisutan na licu mjesta gdje kontroliše poštovanje svih propisa i mjera bezbjednosti.

To je novo zanimanje nastalo u vrijeme epidemije korona virusa.

Faza dva u Italiji predvidjela je uvođenje ove nove figure koja na pijacama treba da odredi koliko osoba smije da bude prisutno na tom mjestu (broj prodavaca, broj tezgi), mjeri se distanca, raspoređuju se tezge, utvrđuju se ulasci i izlasci…

Ukratko, kovid menadžer je koordinator koji nadgleda da se na italijanskim pijacama sve obavlja kako je predviđeno propisima.

On je i osoba kojoj se obraćaju trgovci ako dolazi do bilo kakvog problema, nekih kritičnih situacija, a tu su i za svaku primjedbu ili pitanje.

Izvor: RTS

Check Also

Šta se desi kad dobijaš 560 eura mjesečno, iako ne radiš ništa?

Ako ljudi imaju dohodak, makar ne radili ništa, posvetiće se usavršavanju i upustiti u poslovne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *