Air Serbia od 1. juna nastavlja sa redovnim putničkim saobraćajem

Dodajte komentar

Air Serbia, nacionalni avio-prevoznik Republike Srbije, obnoviće u ograničenom obimu redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja 2020. godine, uz povećanje broja letova u okviru reda letjenja od 1. juna 2020. godine, saopštila je ova avio-kompanija.

Konačni red letjenja zavisiće od odluka i smjernica domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letjenja, izmjena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mjera u zemljama do kojih Air Serbia leti.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letjenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan promjenama. Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Inače, usljed pomenutih ograničenja koja utiču na mrežu destinacija, red letjenja će pretrpjeti određene izmjene u odnosu na plan za ljetnju sezonu 2020. godine, kažu u kompaniji Air Serbia.

Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacija obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

“Destinacije do kojih će naši avioni letjeti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica”, navodi se u saopštenju.

Takođe, optimizovaće se nedjeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, Air Serbia neće letjeti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *