LinkedIn vještačkom inteligencijom pomaže da budete bolji u razgovorima za posao

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoft-ova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći i da upoznate potencijalne poslodavce i i da se pripremite za neka komplikovana pitanja na intervjuu.

AI koji pomaže

Prije svega, LinkedIn testira „video predstavljanja“ kako bi se kandidati upoznali sa potencijalnim poslodavcima u trenutku kada je licem u lice nemoguće zbog COVID-19 izolacija. Pomoću tog alata HR menadžere može da zatraži sastanak, a kandidat može da odgovori bilo videom ili pismeno. To će kandidatima omogućiti da „pokažu svoje takozvane soft vještine potencijalnim poslodavcima kada nisu u istoj prostoriji“, primijetio je LinkedIn.

To je sve u redu i dobro, ali raditi video intervju (čak i onaj klasičan uživo) je vještina koja zahtijeva vježbanje. U tom cilju LinkedIn je takođe otkrio AI insant povratne informacije, a koje idu zajedno sa alatkom za pripremu intervjua. Nakon što kandidati uvježbaju odgovore na pitanja, mogu da ih snime i dobiju procjenu „sa povratnim informacijama o prolaznosti, koliko puta koristite riječi za popunjavanje i osjetljive fraze koje treba izbjegavati“, navodi LinkedIn.

To bi moglo da spasi kandidate od bilo kakvih potencijalnih neuspjeha i neprijatnih situacija, a istovremeno će im dati povratne informacije, barem u mjeri u kojoj mašina može da doprinese. Povratne informacije vezane za pripremu intervjua sada se objavljuju širom svijeta i njima se može pristupiti „odmah nakon što se prijavite za poslove na početnoj stranici LinkedIn poslova“, saopšteno je iz kompanije.

Check Also

Global Finance: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori i u 2020. godini

Ugledni finansijski magazin Global Finance objavio je spisak dobitnika prestižnog priznanja za najbolje banke u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *