LinkedIn vještačkom inteligencijom pomaže da budete bolji u razgovorima za posao

Dodajte komentar

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoft-ova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći i da upoznate potencijalne poslodavce i i da se pripremite za neka komplikovana pitanja na intervjuu.

AI koji pomaže

Prije svega, LinkedIn testira „video predstavljanja“ kako bi se kandidati upoznali sa potencijalnim poslodavcima u trenutku kada je licem u lice nemoguće zbog COVID-19 izolacija. Pomoću tog alata HR menadžere može da zatraži sastanak, a kandidat može da odgovori bilo videom ili pismeno. To će kandidatima omogućiti da „pokažu svoje takozvane soft vještine potencijalnim poslodavcima kada nisu u istoj prostoriji“, primijetio je LinkedIn.

To je sve u redu i dobro, ali raditi video intervju (čak i onaj klasičan uživo) je vještina koja zahtijeva vježbanje. U tom cilju LinkedIn je takođe otkrio AI insant povratne informacije, a koje idu zajedno sa alatkom za pripremu intervjua. Nakon što kandidati uvježbaju odgovore na pitanja, mogu da ih snime i dobiju procjenu „sa povratnim informacijama o prolaznosti, koliko puta koristite riječi za popunjavanje i osjetljive fraze koje treba izbjegavati“, navodi LinkedIn.

To bi moglo da spasi kandidate od bilo kakvih potencijalnih neuspjeha i neprijatnih situacija, a istovremeno će im dati povratne informacije, barem u mjeri u kojoj mašina može da doprinese. Povratne informacije vezane za pripremu intervjua sada se objavljuju širom svijeta i njima se može pristupiti „odmah nakon što se prijavite za poslove na početnoj stranici LinkedIn poslova“, saopšteno je iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *