Revolut počeo da radi kao banka u Litvaniji, planira širenje na srednju i istočnu Evropu

Dodajte komentar

Londonska fintech kompanija Revolut je formalno pokrenuta kao licencirana banka u Litvaniji, omogućavajući za svojih 300.000 klijenata u zemlji da čuvaju sredstva na depoizitno-zaštićenim bankarskim računima.

Postojeći kupci su u mogućnosti da izvrše nadogradnju sa računa e-novca na bankovni depozitni račun sa svojom Revolut aplikacijom sa samo nekoliko dodira na mobilnom telefonu.

Revolut planira da ponudi potrošačke usluge kreditiranja u narednim mjesecima, uključujući kredite i kreditne kartice, zajedno sa ””Junior Accounts”” za djecu od 7 do 17 godina.

Revolut je svoju licencu za evropsko bankarstvo dobio krajem 2018. od Banke Litvanije i Evropske centralne banke (ECB). U junu 2019. kompanija je imenovala bivšeg SEB banke i Scotiabank Virgilijusa Mirkėsa za izvršnog direktora Revolut banke.

Revolut kaže da će kasnije te godine proslijediti svoju litvansku licencu za bankarstvo u druge zemlje srednje i istočne Evrope, dok će Litvanija biti centar regije. Kompanija trenutno zapošljava više od 170 ljudi u bankarskom poslovanju, korisničkoj podršci i marketingu iz svojih kancelarija u Vilniusu….

Ranije su iz Revoluta da je početni razlog selidbe u Litvaniju Brexit, ali da je to ujedno i odraz velikog apetita kupaca koji su vidjeli širom Evrope.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *