Elon Musk prodaje sve nekretnine u svom posjedu

Američki milijarder Elon Musk, najveći dioničar, osnivač i direktor kompanije „Tesla“, objavio je da će prodati sve što ima. On je najavio da ne želi da bude vlasnik nijedne kuće ili nepokretne imovine.

Mask je ponudio na prodaju dvije kuće u Kaliforniji, pošto je na Tviteru najavio da će prodati svu svoju nepokretnu imovinu, prenosi Sputnik.

Za dvije vile na Bel Eru u Los Anđelesu, milijarder traži 39,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Jedna od vila nekada je pripadala poznatom američkom glumcu i komičaru Džinu Vajlderu. Mask je kupca te vile uslovio da ne može da je sruši niti „vila smije da izgubi dušu“.

​Stručnjaci za nekretnine tvrde da je Mask napravio pogrešan potez, jer sada nije dobro vrijeme za prodaju, budući da je stanje na tržištu luksuznih nekretnina pogoršano usljed pandemije virusa korona.

Mask je dvije vile kupio 2012. i 2013. godine za 24 miliona dolara. One su dio kompleksa od pet kuća na Bel Eru koje ovaj milijarder posjeduje. Prije dvije godine podigao je hipoteku na te dvije kuće vrijednu 61 milion dolara.

Osnivač „Tesle“ nije šokirao svijet samo najavom da će prodati sve svoje nekretnine, već i objavom da su dionice njegove kompanije precijenjene.

​Odmah nakon njegove objave, vrijednost deonica „Tesle“ pala je za gotovo 12 odsto, da bi nešto kasnije opet porasla, tako da je dnevni pad vrijednosti bio sedam odsto.

Check Also

Fejsbuk aktivira kriptovalutu možda već u januaru

Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *