U Italiji se nakon ublažavanja mera 4,4 miliona zaposlenih vratilo na posao

Dodajte komentar

Italija se ponovo pokrenula posle dvomjesečne blokade zbog pandemije koronavirusa, sa 4,4 miliona Italijana koji su se vratili na posao sa popuštanjem mjera.

Širom Italije oživjela su gradilištai fabrike kako bi najpogođenija zemlja u Evropi koronavirusom i ekonomski uzdrmana ponovo pokrenula ekonomske aktivnosti.

Restorani i barovi dezinfikovali su podove i spremni su da usluže mušterije ali samo hranom i pićem za ponijeti. Sjedjenje u barovima i restoranima, kao i otvaranje komercijalnih prodavnica i frizerskih salona odloženo je na još nekoliko nedjelja i zavisi od primjene mjera socijalne distance i higijene.

Italijanska vlast je apelovala na građane da nose maske u zatvorenim prostorima i javnom prevozu.

Ožalošćeni mogu da prisustvuju sahranama, ali je dozvoljeno prisustvo maksimalno 15 ljudi.

Profesionalnim sportistima je dozvoljeno da se vrate treninzima, na kojima će se raditi individualno, a parkovi su otvoreni za džogere, roditelje i djecu.

Zvaničnici su svjesni da će nastavak privrednih aktivnosti dovesti do porasta infekcija, a postepeno otvaranje predviđeno je za regione koji preduzimaju mjere za praćenje zaraze, da brzo reaguju ako dođe do novih slučajeva kako zdravstveni sistem ne bi bio preopterećen.

Cilj je omogućiti postepen nastavak ekonomskih aktivnosti i zarazu držati pod kontrolom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *