Visa predstavlja ‘Visa Secure’ – novi program za nesmetano plaćanje i unaprijeđeno iskustvo klijenata na internetu

Kompanija Visa, svjetski lider u digitalnim plaćanjima, predstavila je Visa Secure (ranije poznat kao Verified by Visa), unaprijeđeni program za povećanje bezbjednosti onlajn plaćanja. Visa Secure osmišljena je tako da obezbijedi veću zaštitu od zloupotreba, maksimalno olakša postupak plaćanja i poveća procenat završenih kupovina, nudeći bolje iskustvo svim učesnicima.

Visa Secure koristi najnoviju specifikaciju EMV 3-D Secure (3DS), prihvaćenu na nivou čitave djelatnosti kao protokol za razmjenu poruka radi lakše autentifikacije kupca. Ova specifikacija omogućava kupcima da potvrde svoj identitet kod banke ili bilo kog drugog izdavaoca, prilikom e-trgovine ili onlajn plaćanja bez prisustva platne kartice (CNP). Dodatni bezbjednosni sloj pomaže u spriječavanju neautorizovanih CNP transakcija, kao i u zaštiti trgovaca od CNP zloupotreba.

“Visa već skoro 20 godina pomaže onlajn trgovcima i izdavaocima da identifikuju potencijalno prevarne transakcije uz pomoć standarda 3DS. E-trgovina u Crnoj Gori bilježi porast. Kupci očekuju da budu neprekidno povezani putem svojih mobilnih uređaja, kao i to da im trgovci obezbijede sigurno i neometano iskustvo plaćanja. Tu na scenu stupa novi program Visa Secure, koji izdavaocima i trgovcima nudi značajna poboljšanja mogućnosti otkrivanja zloupotreba prilikom e-trgovine, a korisnicima kartica lakši postupak plaćanja”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Visa Secure trgovcima pruža unaprijeđenu zaštitu od zloupotreba, time što se izdavaocu dostavlja i do deset puta više podataka, u cilju bolje analize rizika i naprednog donošenja odluka. Na taj način, i trgovci i izdavaoci lakše i djelotvornije otkrivaju i izbjegavaju zloupotrebe. Kupci dobijaju i prednosti elegantnijeg i doslijednog korisničkog iskustva prilikom podjednako bezbjednog plaćanja putem mnogobrojnih kanala, poput mobilnog telefona, aplikacije i digitalnog novčanika.

Ovaj program, koji je dostupan širom regiona Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike (CEMEA), podrazumijeva niz pravila i politika kojih treba da se pridržavaju trgovci i izdavaoci kako bi izvršili autentifikaciju transakcija e-trgovine i potvrdili identitet korisnika kartice prije odobravanja transakcije.

Check Also

Suprotni smjerovi indeksa i milionski promet na Montenegroberzi

Suprotni smjerovi indeksa i milionski promet zbog prodaje akcija Lovćen banke, obilježili su na Montenegroberzi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.