Prosječna neto zarada u martu 524 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 524 eura, što je 0,2 odsto više u odnosu na februar.

Prosječna neto zarada u martu je bila 2,7 odsto viša u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 786 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar pale 0,3 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u martu u odnosu na februar rasle su u sektorima poslovanje sa nekretninama 12 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 10,9 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 2,3 odsto i prerađivačka industrija 0,5 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,7 odsto, usluge smještaja i ishrane 2,5 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 2,3 odsto, građevinarstvo 2,2 odsto, državna uprava i odbrana 1,8 odsto, kao i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,8 odsto.

Pad je zabilježen i u saobraćaju i skladištenju 1,3 odsto, vađenju ruda i kamena 1,2 odsto, trgovini na veliko i malo jedan odsto, obrazovanju 0,6 odsto, ostalim uslužnim djelatnostima 0,4 odsto, snabdijevanju vodom, upravljanju otpadom 0,4 odsto, snabdijevanju električnom energijom 0,3 odsto i informisanju i komunikaciji 0,1 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *