Zaposleni Telekoma prikupili dodatnih 21 hiljadu eura za borbu protiv korone

Dodajte komentar

Zaposleni u Crnogorskom Telekomu, Sindikat i Menadžment Telekoma organizovali su tokom aprila unutar kompanije akciju prikupljanja novca za saniranje posljedica epidemije novog virusa korona u Crnoj Gori, tokom koje su prikupili 21.000 eura. Novac će biti uplaćen u zajednički fond Nacionalnog koorinacionog tijela (NKT).

Riječ je o drugoj donaciji Crnogorskog Telekoma od početka epidemije. U želji da pokažu zahvalnost, zajedništvo i solidarnost sa onima koji su svakodnevno na terenu, daleko od svojih porodica, iz Telekoma su NKT-u krajem marta donirali 20.000 eura za borbu protiv koronavirusa, a u istom periodu Crnogorski sindikat telekomunikacija, čiji je Sindikat Crnogorskog Telekoma dio, na žiro račun NKT-a uplatio je pomoć u iznosu od 5.000 eura, navodi se u zajedničkom saopštenju Kompanije i Sindikata Telekoma.

Zaposleni Telekoma su, ističu iz ove kompanije, u teškim vremenima uvijek pokazivali zajedništvo i solidarnost, pa su na ovaj način, pojedinačnim doprinosima, odlučili da još jednom daju primjer i pomognu zajedničku borbu protiv epidemije koronavirusa koja je pogodila Crnu Goru.

Crnogorski Telekom je u prethodnom periodu u saradnji sa različitim institucijama i tijelima među kojima su NKT Vlade Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Klinički centar, Crveni krst, ustupanjem i doniranjem servisa, otvaranjem linija za psihološku pomoć i donacije, i na druge načine pružio podršku crnogorskom obrazovnom i zdravstvenom sistemu.

Donacije Telekoma u vidu pametnih telefona i interneta za đake iz socijalno osjetljivih kategorija realizovane su više puta u saradnji sa njemačkom organizacijom Help i Udruženjem Roditelji.

„U Crnogorskom Telekomu vjerujemo da u ovakvim trenucima svi možemo da uložimo dodatni trud, pokažemo solidarnost i kroz pojedinačne doprinose podijelimo zajednički teret okolnosti u kojima smo se našli“, zaključuje se u zajedničkom saopštenju Sindikata i uprave Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *