HTP Ulcinjska rivijera u gubitku, planiraju novo kreditno zaduženje

Dodajte komentar

Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera završilo je prošlu godinu gubitkom od 143.527 eura, što je za oko 14,5 odsto više u odnosu na 2018. kada je ta kompanija izgubila 125.304 eura.

Podaci iz bilansa uspjeha ulcinjske kompanije, objavljeni na sajtu Montenegroberze i Poreske uprave, pokazuju da su prošlogodišnji prihodi u odnosu na 2018. značajno smanjeni za oko 3,6 miliona na oko 1,73 miliona eura. Rashodi su smanjeni sa 3,59 miliona na 1,68 miliona eura.

Prošlogodišnji gubitak hotelske firme je povećan zahvaljujući rastu ostalih rashoda koji su lani iznosili 105.693 eura.

Ovo je druga godina zaredom u kojoj Ulcinjska rivijera nakon izdavanja dijela svoje imovine u zakup, bilježi gubitke.

U izvještaju menadžmenta HTP “Ulcinjska rivijera” za 2019. navodi se da u 2020. planiraju novo kreditno zaduženje.

“U 2020. postoji rizik likvidnosti iz razloga zbog poznate situacije u čitavom svijetu i našem regionu i okruženju zbog pandemije kovida-19, koji će sasvim sigurno uticati na čitavu svjetsku ekonomiju, a posebno će se odraziti na privrednu granu turizma”, navode u izvještaju.

Tokom ove godine planirali su i razvoj “više proizvoda, kao i unapređenje dijela postojećih” investicije u nove tehnologije, kao i ulaganje u održavanja postojećih.

HTP “Ulcinjska rivijera” je 25. septembra 2017. potpisala ugovor o davanju u zakup na 30 godina dijela imovine: hotela “Olympic” i hotela “Bellevue” na Velikoj plaži, konzorcijumu “Karisma Hotels Adriatic Montenegro”.

HTP je nastavilo da posluje sa jedinom funkcionalnom imovinom – turističkim naseljem Adom Bojanom i pripadajućim auto kampom u okviru naselja i auto kampom “Neptunom”.

Uz pomoć Vlade, u martu 2018. realizovan je i socijalni program i isplaćene su otpremnine za 61 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom nakon izdavanja hotela.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *