Deutsche bank isplivala iz gubitka i iznenadila analitičare

Deutsche Bank je iznenadila analitičare i u prvom tromjesečju ostvarila dobit od 66 miliona eura, a što izvršni direktor banke Christian Sewing pripisuje uspješnom restrukturiranju i operativnoj snazi.

Uprkos krizi virusa corone, najveća njemačka banka ostvarila je dobit prije poreza u iznosu od 206 miliona eura te dobit nakon poreza od 66 miliona eura, saopštila je ova institucija.

Analitičari su prosječno očekivali gubitak od 269 miliona eura.

– Vrlo smo zadovoljni što rezultati za prvo tromjesečje potvrđuju naš napredak u restrukturiranju naše banke, operativnu snagu našeg poslovanja i našu otpornost, rekao je izvršni direktor Sewing.

Deutsche Bank je u prvom tromjesečju iznenadila osvarenim prihodom koji je iznosio 6,4 milijarde eura, a stručnjaci su predviđali u prosjeku 5,7 milijardi eura.

No, Deutsche Bank takođe osjeća efekte krize.

Grupa je za loše kredite izdvojila pola milijarde eura, a kapitalni jastuk se istopio. Banka sada namjerava koristiti dio režima koji su supervizori dali finansijskim institucijama tokom krize za kreditiranje i smanjili joj kapitalni cilj.

– Odlučni smo da koristimo svoju bilancu za podršku kupcima koji su nam najpotrebniji, rekao je Sewing.

Krajem marta omjer temeljnog kapitala banke smanjio se na 12,8 posto s 13,6 posto na kraju decembra.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *