Pedeset dva servisa za besplatno korišćenje dok traje pandemija

Prošlo je mjesec dana od pokretanja portala www.digitalnasolidarnost.me koji je iniciran uz podršku Ministarstva ekonomije i Privredne komore Crne Gore. Pozivi za priključivanje pokretu idu ka poslovnoj javnosti u dva pravca: preporukama da oni koji imaju online servise koje su spremni da ustupe besplatno dok traje pandemija to i učine, kao i onima kojima su ponuđeni servisi potrebni, da ih preuzmu i koriste besplatno.

Pokret Digiralna solidarnost započet je od strane vodećeg crnogorskog provajdera bonitetnih informacija BI Consultinga, koji je istovremeno omogućio besplatan pristup svom servisu poslovnih informacija Binfo.me, dok traje pandemija.

Na portalu je moguće prijaviti se za besplatno korišćenje ukupno pedeset dva servisa. Dvadeset jedan servis pruža podršku poslovanju, među kojima je dvanaest domaćih. Usluge poslovnog konsaltinga pruža sedam servisa, devet je ponuda za promociju poslovnih aktivnosti, a tu su i dva servisa za građane, kao i dvanaest besplatnih web alata.

„Posebno bih istakao da se na portalu nalazi dvanaest domaćih servisa koji mogu biti izuzetno korisni u svakodnevnom poslovanju: izdrada web i viber prodavnice, aplikacije za poslovne evidencije, fakturisanje, upravljanje poslovanjem (ERP), upravljanje odnosima sa klijentima (CRM), pružanje konsultantskih usluga na daljinu i usluge brendiranja i dizajniranja proizvoda, uz našu ulugu pristupa informacijama o poslovanju preduzeća u Crnoj Gori i regionu.“, kazao je Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga.

Pored BI Consultinga kao pokretača, portal u tehničkom dijelu podržava nikšićki Softing, dok je za partner za komunikacije BI Communication. Za veliku posjećenost portala www.digitalnasolidarnost.me zaslužna je i udružena crnogorska medijska zajednica koja je i sama, u duhu solidarnosti, podržala inicijativu. Među njima su: televizija i portal Vijesti, radio Titograd, Prva tv, portal Bankar.me, Drugačija radio stanica i televizija Crne Gore.

Pokret Digitalna solidarnost aktuelan je dok traje pandemija, a poziv za priključenje i onih koji pružaju servise i onima koji žele da ih koriste i dalje je otvoren.

Check Also

OPEC+ razmatra smanjenje proizvodnje za čak dva miliona barela dnevno

Grupa OPEC+ razmatra najveće smanjenje proizvodnje od 2020. godine, pokušavajući da tako primiri cijene nafte …

Leave a Reply

Your email address will not be published.