Donacija organizacije Help i Telekoma: 20 pametnih telefona sa internetom djeci RE populacije u Nikšiću

Predstavnici njemačke organizacije Help uručili su uz podršku Crnogorskog Telekoma još 20 pametnih telefona sa mobilnim internetom djeci RE populacije u Nikšiću. Ova zajendička donacija nastavak je saradnje kroz koju su Help i Telekom prethodno obezbijedili 100 pametnih telefona sa dva mjeseca besplatnog mobilnog interneta, namijenjenih obrazovanju djece RE populacije u Podgorici i Beranama.

Partnerstvo organizacije Help i Telekoma motivisano je željom da učenici RE populacije koji nisu u mogućnosti da prate nastavu na daljinu u sklopu projekta #UčiDoma dobiju jednake šanse u obrazovanju u ovim vanrednim okolnostima, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Nova akcija Help-a, koju finansira Vlada Njemačke, vrijedna je skoro 49 hiljada eura, i podrazumijeva distribuciju 1.970 paketa pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima za preko 1.350 porodica u 15 opština, a distribucija se obavlja preko opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT). Ukupna vrijednost zajednmičkih donacija Helpa i Telekoma iznosi skoro 17 hiljada eura.

„Društvene inkluzije nema bez digitalne inkluzije, i uvjereni smo da se samo ovakvim inicijativama može izgraditi most iznad digitalnog i društvenog jaza“, zaključuje se u saopštenju za medije Help-a i Telekoma.

Check Also

U Crnoj Gori posluje 6.000 turskih kompanija

Podaci pokazuju da je u Crnoj Gori registrovano 6.000 turskih kompanija, a najviše ih je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.