Nedjeljni promet na Montenegroberzi 64 hiljade eura

Dodajte komentar

Rast indeksa i skroman promet obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Vlada usvojila drugi paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom virusa korona. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MNSE10 ojačao je 2,4 odsto na 669,5 poena, a MONEX indeks 1,3 na 10.168,73 bodova, prenijela je juče agencija Mina biznis. Promet na berzi je iznosio 64,08 hiljada eura i bio je 34 odsto veći od prošlosedmičnog.

Najveći udio u prometu, koji je realizovan kroz 20 transakcija, imale su dionice Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), koje su ojačale 7,8 odsto na 57,12 centi. Dionicama jačih kompanija na Montenegroberzi ove sedmice je slabije trgovano. Akcija Elektroprivrede je poskupjela 7,4 odsto na 3,5 eura. Gubili su Jadran Perast 3,8 odsto na 2,3 eura i Centar Igalo 3,5 odsto na tri eura.

Prošlosedmičnu cijenu akcije zadržali su Ulcinjska rivijera i kompanija Absolute Bar, 2,5 eura odnosno 33 centa. Državnim obveznicama je ostvaren promet od 10,6 hiljada eura, a obveznicama Hipotekarne banke 15,15 hiljada eura.

Vlada je u petak usvojila drugi paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, čiji je fiskalni efekat 75 miliona eura bruto, odnosno 46 miliona neto za period od tri mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *