Dizel će pojeftiniti 7 centi?

Dodajte komentar

Cijene eurodizela i lož ulja bi trebalo da pojeftini za oko sedam centi po litru od utorka, od kada će da važe nove cijena naftnih derivata, dok će cijene eurobenzina 95 i 98 najvjerovatnije ostati na sadašnjem nivou još dvije sedmice, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Tako bi od ponedjeljka u ponoć nova cijena eurodizela mogla da padne sa trenutnih 96 centi na 89 centi, lož ulja sa 92 centa na 85 centi po litru, a cijena benzina 95 i 98 najvjerovatnije će se zadržati na novou od 98 centi, odnosno 1,02 eura po litru.

U ovu kalkulaciju nijesu uračunate berzanske cijene naftnih derivata od juče sa berze Mediterranean Platt's Ground,čije podatke koriste svi regionalni dobavljači. Usljed većih turbulencija posljednjeg dana obračuna korekcija cijene u odnosu na očekivane bi mogla odstupati najviše za oko cent.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Kalkulaciju dostavlja Jugopetrol, kao najveći distributer u Crnoj Gori, a Ministarstvo ekonomije potvrđuje.

U Udruženju naftnih kompanija u Crnoj Gori ukazali su na to da su prometi na benzinskim pumpama pali za gotovo 50 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *