Motorola se vraća sa dva flegšip telefona, predstavljeni Edge i Edge Plus

Dodajte komentar

Motorola se posle duže pauze vraća na tržište premijum telefona i to sa dva uređaja, sa Edge i nešto jačim modelom Edge Plus.

Motorola Edge Plus je zaista pionir za ovaj brend, i to u nekoliko kategorija. Najprije, to je njihov prvi 5G model, ne računajući Moto modove, a potom, dolazi sa najboljim ekranom u čitavoj njihovoj paleti. Opremljen je sa 6.7” HDR10 AMOLED panelem koji reaguje na 90H. Ima rezoluciju od 1080p koja je nešto slabija od konkurencije ali će zato manje crpjeti bateriju koja ima kapacitet od čak 5.000 mAh. Naprijed je smještena, u gornjem lijevom uglu i selfi kamera od 25MP, a čitač za otisak prsta je smešten ispod displeja.

Premijum dio se ogleda i u sistemu trostruke kamere Prvi put Motorola koristi kameru od 108MP kao glavni senzor i to uz f/1.8 sočivo i optičku stabilizaciju. Ovaj senzor funkcionište tako što četiri piksela binuje u jedan i rezultira fotografijama od 27MP.

Tu je 8MP telefoto sočivo sa 3x optičkim zumom i 16MP ultraširokugaona kamera (117 stepeni) koja može da snima makro fotografije. Telefon snima 6K video.

Motorola Edge ima sistem zadnjih kamera koji čine 108MP glavni senzor 8MP telefoto objektiv 16MP
Pokreće ga snažni Snapdragon 865 čipset uapren sa12GB RAM uz 256GB memorije.nBaterija je, kao što smo spomenuli od 5,000mAh sa 18W brzim punjenjem preko USB-C a bežično punjenje je na 15W .

Bonus plus – ostavljen je klasičan džek za slušalice. Prodaja startuje u martu, po cijeni od 1.060 eura

Drugi model je Motorola Edge. U pogledu dizajna su dosta slični ali se specifikacije dosta razlikuju. Tu je i dalje ekran od 6.7 inča sa 90Hz ali bez HDR10 opcije.

Čip je Snapdragon 765G, takođe podržava 5G, ali radi na 6GB sa 128GB meorije uz mogućnost proširenja memorije kroz microSD.

Kamera je trostruka, ali je glavna sa 64MP glavnim senzorom a prednja kamera ima 25MP. Baterija je kapaciteta 4,500mAh sa 18W brzim punejnejm. Cijena telefona je oko 600 eura.

Oba telefona imaju moćne zvučnike a rade na Android.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *